Tar du hand om hjärtstartaren på rätt sätt?

 

2015 gick läkemedelsverket ut och varnade att det finns brister i underhållet av dem hjärtstartare som finns placerade runt om i landet. Konsekvenserna av uteblivna kontroller av batteri och elektrodbyten kan bli mycket allvarliga. Det är innehavaren av hjärtstartare som har ansvaret för att produkterna underhålls regelbundet. Både elektroder och batteri har en begränsad livslängd och behöver bytas ut. Uteblivet underhåll kan bidra till att hjärtstartare slutar fungera och en sådan situation kan leda till allvarliga konsekvenser och till och med dödsfall. 

 

Alla innehavare av hjärtstartare har ansvaret för att underhålla produkterna regelbundet och att rutiner för detta finns. Rutiner kan exempvelvis handla om kontroll av batterivarningssignal, utbyte av batterier och elektroder i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Vi kan hjälpa er få till rutiner för vilka kontroller ni behöver göra regelbundet. Vi kan också hjälpa er helt kostnadsfritt att påminna om när elektroder samt batteri ska bytas på samtliga hjärtstartare på er arbetsplats. 

 

 

 

 

Vill du få kostnadsfri påminnelse tryck här.

 

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan